perjantai 18. syyskuuta 2009

Poinsettia floral ball



















Tämä on ehkä kaunein origami mitä olen koskaan saanut aikaiseksi.
Siihen kului 15 arkkia origamipaperia. Leikkasin jokaisen paperin kahtia, ja näin syntyneistä suikaleista taittelin 30 samanlaista elementtiä, jotka sitten liitin yhteen pujottelemalla ne toistensa lomaan. Käyttämäni paperi oli toiselta puolelta punaista, toiselta valkoista. Valkoinen kääntöpuoli muodostaa kukkien keskikuvion. Vahvistin liitokset liimalla, vaikka se ei olisi ollut välttämätöntä, mutta liimattuna pallo kestänee paremmin pienet uteliaat sormet...

This one I rate as the most beautiful origami I have ever done. The model is called "Poinsettia floral ball" and is assembled of 30 elements. I used 15 sheets of origami paper (red on one side, white on the other), which I cut in half. The white backside of the paper produced the centers of the flowers.

Reference: Marvelous Modular Origami, Meenakshi Mukerji




4 kommenttia:

  1. Näitä vaan joulukuuseen roikkumaan! Todella kaunis!

    VastaaPoista
  2. Mainio ajatus! Tuo on tosin aika iso joulukuuseen, mutta tietysti niitä voisi tehdä pienempinä. Jos minä saisin valita, koristelisin koko kuusen pelkillä origameilla, mutta muu perhe ei suostune siihen. :)

    VastaaPoista
  3. Jaa miksei suostu? No jos joulupukin ja -muorin saa origamien lisäksi, mulle kelpaa kyllä ;) Hirmuliskoja joulukuuseen!

    VastaaPoista
  4. Oijoi, ihania nämä tekemäsi origamit!
    Itse löysin origamit vasta muutama viikko sitten,sattumalta kirjastosta bongasin aiheesta kertovan kirjan. Siitä asti paperit ovat ahkerasti muuttaneet muotoaan (enemmän ja vähemmän onnistuneesti...) ja tämä blogisi toimii kivana innoituksena myöskin.

    Mukavia taitteluhetkiä, jään seurailemaan blogiasi:)

    VastaaPoista